a

Sattuiko
vesivahinko?

24/7
Vahinko­päivystys

Kun kiinteistössä sattuu vesivahinko, on vahinkojen laajuus tärkeä selvittää mahdollisimman nopeasti. On tärkeää ehkäistä lisävaurioiden syntyminen ja estää vaaran ja vahinkojen leviäminen muualle kiinteistöön tai muihin asuntoihin.

Päivystämme 24/7.
Kun havaitset vahingon,
ota yhteyttä heti.

Vesivahingot ovat
yleinen ongelma

 

Vesivahingot ovat ikävä ja Suomessa melko yleinen ongelma. Ne voivat johtua esimerkiksi viemäritukoksesta, rikkoutuneesta putkesta, rakenteellisista vioista tai kodinkoneiden, kuten pyykinpesu- tai astianpesukoneen, vaurioitumisesta. Jos vesivahinkoa ei korjata, siitä voi pahimmillaan aiheutua kosteusvaurio, joka on vielä suurempi ongelma.

Vesivahingon prosessi

Ensihavainnosta korjaukseen

Kun vahinko tapahtuu, on hyödyllistä tietää, miten asiat etenevät. Valmistaudu ja vältä yllätykset tutustumalla vahinkoprosessin vaiheisiin etukäteen!

Vahingon havaitseminen

Kun vahinko havaitaan, asukas ottaa yhteyttä asian hoitajaan, kuten isännöitsijään. Asian hoitaja tai kiinteistön omistaja ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön.

 

Vahinkokartoituksen tilaaminen

Vahinkokartoituksen voi tilata vakuutusyhtiö, kiinteistön omistaja tai asian hoitaja.

 

Vahinkokartoitus

Vahingon aiheuttaja ja syntyneet vauriot, mukaan lukien kosteusvauriot, selvitetään. Raportti toimitetaan tilaajalle (esim. asian hoitajalle) ja vakuutusyhtiölle.

 

Korvauspäätös

Vakuutusyhtiö tekee päätöksen vahingon korvaamisesta.

Vaurion korjaustyön tilaaminen

Kiinteistön omistaja tai edustaja tilaa vaurion korjaustyön yleensä vakuutusyhtiön suositteleman tahon kautta. On tärkeää huomata, että vakuutusyhtiö ei itse ole työn tilaaja.

 

Purkutyöt

Purkutöiden aloittamisesta sovitaan asukkaiden kanssa. Kulkutiet suojataan, alue alipaineistetaan ja purkutyöt suoritetaan tarvittavassa laajuudessa.

 

Desinfiointi ja kuivaustyöt

Kastuneet rakenteet desinfioidaan ja kuivataan tarvittavalle kosteustasolle. Kuivauksesta tehdään loppuraportti, ja sähkönkulutuksesta ilmoitetaan kiinteistön edustajalle ja vakuutusyhtiölle.

 

Rakennustyöt

Jälleenrakennustyöt tehdään asiakkaan ja vakuutusyhtiön kanssa sovitun mukaisesti noudattaen voimassa olevia säännöksiä. Työn jälkeen suoritetaan loppusiivous, ja siitä laaditaan lopputarkastuspöytäkirja.

Vakuutus vesivahingon varalle

Vesivahingot tulee korjata huolellisesti, mutta se ei usein ole halpaa. Monille vesivahingon kärsineille tulee ensimmäisenä mieleen, kuka maksaa vahingon. Onko olemassa vakuutusta vesivahinkoa varten? Mitä korvataan ja kuka korvaa? Tämä riippuu monista eri tekijöistä.

Jos henkilöllä ei ole voimassa olevaa kotivakuutusta, vesivahinko jää hänen omaksi maksettavakseen. Kotivakuutus ei ole pakollinen, mutta se on erittäin suositeltavaa. Taloyhtiö on vastuussa rakennuksen rakenteista.

Kun henkilöllä on voimassa oleva kotivakuutus, on todennäköistä, että vakuutusyhtiö korvaa ainakin osan vesivahingosta. Kotivakuutus kattaa kuitenkin vain tietynlaiset vesivahingot.

Vesivahinko kotivakuutuksissa

Vakuutusehdot voivat vaihdella suuresti eri vakuutusyhtiöiden ja -sopimusten välillä. On aina suositeltavaa tutustua huolellisesti vakuutusehtoihin ja lukea ne tarkasti vakuutusta hankittaessa. Kukaan ei halua ikäviä yllätyksiä vakuutuksen suhteen, kun vahinko sattuu. 

Suurin osa kotivakuutuksista korvaa

  • Äkilliset ja ennalta-arvaamattomat vesivahingot
  • LVI-laitteen aiheuttamat vesivahingot
  • Väliaikaisen asumisen kustannukset vesivahingon ajaksi
  • Vuokratulot, jos vesivahinko tekee asunnosta asumiskelvottoman (yleensä vain rajoitetun ajan)

Kotivakuutus ei yleensä korvaa

  • Pitkäaikaisia vesivahinkoja
  • Rakenteellisista syistä johtuvia vesivahinkoja
  • Kosteusvaurioita
  • Itse tehtyjen ratkaisujen seurauksia
  • Vesivahinkoja huonetiloissa, joiden oletetaan olevan vesitiiviitä, kuten kylpyhuoneessa

Tutustu palveluihimme

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake

12 + 14 =